From a Storefront to a Condo in Montreal

From a Storefront to a Condo in Montreal forwardView The Photo Gallery

Espace St-Denis is a venture on the bottom flooring of a triplex in Montreal with a storefront look. Designed by Anne Sophie Goneau, the renovated apartment fills B,280 sq. ft of area and stored with the architectural integrity of the prevailing constructing. Highlighting and sustaining the unique particulars, just like the brick wall, wooden wall, and the metal construction, have been necessary and shock finds as they particulars have been uncovered throughout demolition.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

The dwelling area was divided as much as make particular person rooms however pure mild wasn’t sacrificed. The bed room is partially enclosed in glass serving to to maintain the area flooded with mild from the entrance window. Most of the surfaces are white which helps the sunshine bounce across the apartment.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

The storefront window is a big expanse of glass which supplies your complete residence with mild. I love how they stored the brick wall in the lounge which balances out the principally-white area. I’m additionally digging that inexperienced couch!

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

A large bookshelf offers essential storage however it additionally acts as a divider between the primary bed room and the lounge.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

Glossy black cupboards and home equipment mix collectively to type the kitchen which sits towards one other brick wall. The giant white island paired with the white eating desk draw your eye by way of the area, very similar to the cupboards do.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

A radiant scorching water heating system was put in underneath a concrete slab, which was then coated in a light-weight grey epoxy and polyurethane matte end.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

The bed room and toilet flooring are completed in a shiny white epoxy to differentiate them because the personal areas of the house.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

Original wooden beams stay within the hallway that results in a second bed room and the toilet.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

In the toilet, a customized chrome steel countertop was put in, virtually overlapping the bathtub.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

Dark grey epoxy was used within the bathe and bathroom space signaling a extra personal area.

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

From a Storefront to a Condo in Montreal in main interior design architecture  Category

Photos by Adrien Williams.

Leave a Reply