Maximizing Space in a Narrow Home by elips design

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design forwardView The Photo Gallery

Located in London, this slender house is a brand new design from London-based mostly elips design. I’ve all the time been a agency believer in the concept maximizing an area is most necessary, and relatively than increase, you’ll be able to in all probability work with what you have already got.

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

I love that rug and in addition the best way that they carried the flooring up the wall and onto the ceiling.

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

That glass sunroom space looks like the right place to learn.

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

This concrete bathe is fairly superior however the addition of the lighting strips makes it.

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

Because of the glass ceiling and mirrored doorways, the outside partitions appears to vanish.

Maximizing Space in a Narrow Home by elips design in main interior design architecture  Category

From the architects:

The proposed challenge goals to reinforce the quantity of pure mild by investigating ranges of transparency each vertical and horizontally, by way of a play of reflections and views. That is the rationale why we select to construct an extension in full glass, and we used chrome steel for the construction in an effort to have the reflection of the inexperienced round. The depth of the constructing ought to generate a visible connectivity between the dwelling area and the exterior landscaping, while maximising transparency and pure daylight. The selection Open area, making a sequence of distinct practical areas the place it’s dismantled the idea of “room” for a context of spatial fluidity. The service areas together with rest room and laundry cabinet are all collectively. The eating space is deliberate within the basement, together with the kitchen space, whereas the bottom flooring is devoted to the lounge and a library room. The creation of a core providers behind the kitchen frees up the steps by increasing present wardrobes throughout large areas and create an area for dwelling adjoining to the nicely-being. The bedrooms, on the three flooring under, need to maximise the areas with furnishings bespoke and need to create modern however cozy rooms.

Interior shopper marketing consultant: Giusi ZanePhotography: Carlo Carossio

Leave a Reply