Mjölk House by Studio Junction

Mjölk House by Studio Junction forwardView The Photo Gallery

Mjölk House is a minimalist residence situated in Toronto, Canada, designed by Studio Junction. The challenge concerned the renovation of the W.T. Ives Tailor Building of 1889, which included the restoration of its pressed metallic facade, the renovation of its business floor flooring right into a design retailer and gallery, and the renovation of the second and third flooring residential models right into a single-household residence.

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

The finish outcome exemplifies the potential for retaining a standard landmark constructing whereas combining modern sensibilities into its construction. Ultimately, the designers have been delicate in retaining the consistency of the bodily traits of the road. They additionally employed conventional methods for growing privateness and pure lighting by means of using courtyards and lightweight wells.

The designers have been meticulous in balancing even the slightest particulars between their dedication to protect a historic retail frontage, and their activity to recreate a up to date program for the area. Studio Junction was capable of full a restoration that not solely revitalizes considered one of Toronto’s major streets, but in addition in making a uniquely related residential typology that coincides completely with the merchandise bought.

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Mjölk House by Studio Junction in main architecture  Category

Photos by Joe Lin for Studio Junction.

Leave a Reply