Tverrfjellhytta by Snøhetta

Tverrfjellhytta by Snøhetta forwardView The Photograph Gallery

Situated in Dovre, Norway’s village of Hjerkinn, is the Norwegian Wild Reindeer Centre Pavilion, larger commonly known as Tverrfjellhytta. Designed by Snøhetta, the comment pavilion is located on the outskirts of Dovrefjell Nationwide Park and permits most of the people to benefit from packages offered by the Norwegian Wild Reindeer Basis. It provides shelter to the groups of students and friends that come to review this technique.

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

The idea behind the design was to distinction the boxy metallic and glass exterior with the pure picket curves of the within. The picket mimics erosion on a rock or ice introduced on by pure events, which presents distinctive seating for most of the people. They’ve managed to create a cushty and durable space for the people to soak up the view and research in regards to the area.

It’s simple to see why it was ArchDaily’s 2011 Constructing of the Yr inside the Cultural class.

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

Tverrfjellhytta by Snøhetta in main architecture  Category

Pictures by Ketil Jacobsen and diephotodesigner.de.

Leave a Reply