Mill Valley Cabins Addition Set in a Picturesque Panorama

Dwelling amongst timber is a rewarding regularly experience. Surrounded by nature and set in a picturesque panorama, these cabins in Mill Valley, California, have been designed in order so as to add extra room to the consumer’s current hillside residence. Feldman Structure created the Mill Valley Cabins as relaxation/customer quarters. The 2 areas – an artist studio and a yoga space/private customer cabin- are oriented within the course of completely totally different views and located between the prevailing timber. The upper amount spreads over 500 sq. meters, whereas the lower one encompasses 380 sq. meters.

Mill Valley Cabins Feldman Architecture 1 Mill Valley Cabins Addition Set in a Picturesque Landscape

Mixing the construction into the panorama, the architects planted the lower cabin with a inexperienced roof – extending the magnificent views from the upper cabin. It moreover provides good insulation and helps maintain the heat in in the middle of the winter and the cool in all through summertime.  Inexperienced roofs help stabilize the temperature and save on utility funds.

What looks like hand hewn stone steps current a robust footing for going between ranges.  Pathways made with flagstones combine in properly with the pure wooded landscaping.

Once you check out the images, you perceive that the home house owners acquired their money’s worth – an unimaginable addition merely as they on a regular basis dreamed of. The inexperienced roof provides additional space for the consumer’s yard, whereas the picket-cladded cabins develop into part of the encircling panorama. (Discovered on ArchitectsList)

Mill Valley Cabins Feldman Architecture 2 Mill Valley Cabins Addition Set in a Picturesque Landscape

SEE ALSO

Base Valley Home, Japan – Hiroshi Sambuichi

Leave a Reply