Breezy Renovation Transforms Nineteen Fifties Residence Into A Dynamic Trendy Hub

Sustainable design and construction won’t be on a regular basis about extreme-end know-how and shiny, energy-saving units. Situated inside the coronary coronary heart of Namibia’s capital metropolis Windhoek, this fascinating and revolutionary residence celebrates inexperienced design practices with the adaptive reuse of provides. Initially constructed inside the Nineteen Fifties, subsequent additions to the home and poorly thought-out modifications made the ten Ossmann Road Residence a cramped and congested space. Its latest homeowners known as in Wasserfall Munting Architects to renovate and revitalize the home, giving it a glittering new lease of life!

Beautiful Private Residence located in Windhoek Namibia Breezy Renovation Transforms 1950s Residence Into A Dynamic Modern Hub

Working with the prevailing development and repurposing a lot of the provides discarded by means of the renovation, the home takes a wise flip in the direction of inexperienced design. The brick, uncovered concrete and rusted metallic exterior of the house not solely supplies it a means of uniqueness, however as well as lets it combine effortlessly with the beautiful panorama all through it. The homeowners wanted a low-maintenance residence that aged gracefully and had minimal affect on the pure cowl outside. All of the stone used for the renovated residence received right here from the prevailing web site, whereas the precast concrete fence panels of the earlier residence have been used as stepping stones inside the backyard.

Brick mica stone and rusted steel shape the exterior of the house Breezy Renovation Transforms 1950s Residence Into A Dynamic Modern Hub

Landscape outside the house reflects the rich natural heritage of the region

Gorgeous African home with a dynamic exterior and lovely views

Plywood linings and smart lighting add warmth to the interior

Classic African design elements combined with a sleek, modern look

LEM Piston bar stools and a ravishing red kitchen peninsula enliven the space

SEE ALSO

Modern Brisbane HomeSensible Conversion Transforms Pre-Conflict Cottage In Brisbane Into A Breezy Trendy Residence

Concrete blocks were repurposed and used to shape the entrance

With metallic mesh panels obtained from earlier security and fencing, photograph voltaic water heating, and passive design guidelines, the revolutionary residence does probably the greatest it’d to attenuate its carbon footprint. On the inside, a double-amount dwelling area with a butterfly roof is the center of the house and leads into an expansive terraced patio with an alfresco consuming space and fantastic views.

Sliding glass doorways ensure that the street between the within and the world outdoor is blurred, whereas the primary bed room and twin customer bedrooms are tucked away from any prying eyes. Elegant, eco-nice and inherently smart, this distinctive renovated residence encourages you to reconnect with nature as you deal with life at a relaxed tempo!

Fresco dining space with the classic Wishbone chairs and a wooden bench

Living area opens up towards the concrete deck space thanks to the sliding glass doors

Stackable sliding glass doors connect the fabulous interior with the outdoor

Warm lighting gives the home a unique identity of its own

Outdoor fireplace and dining area add to the charm of the trendy African home

Floor plan of the reovated home with sustainable design and reused materials

Leave a Reply